دکتر حسن عسکری در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به فعالیت های این موسسه در زمینه جمع آوری پوشش گیاهی و جانوری بومی کشور، اظهار داشت: موسسه تحقیقات گیاهپزشکی از سالها قبل اقدام به جمع آوری فون (پوشش جانوری) و فلور (پوشش گیاهی) ایران که مرتبط با گیاهپزشکی است و همچنین ایجاد بانک ژن کرده است.
رئیس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور از ایجاد چندین نوع هرباریوم و کلکسیون در این موسسه خبر داد و یادآور شد: با اقداماتی که در این زمینه انجام شد، بزرگترین هرباریوم و کلکسیون حشرات و نمونه های گیاهی و همچنین بزرگترین کلکسیون قارچهای زنده میکروسکوپی در سطح خاورمیانه را در این موسسه ایجاد کنیم.
وی با تاکید بر اینکه در این کلکسیونها بسیاری از عوامل بیولوژیکی و انواع مایکروریزها که هم زیست با گیاهان هستند جمع آوری شده است، ادامه داد: علاوه بر این بزرگترین کلکسیون نماتدها و قارچهای ماکروسکوپی ایجاد شده است که از جنگلها و منابع طبیعی جمع آوری شده است. ضمن آنکه هرباریوم گیاهان دارویی و علفهای هرز نیز راه اندازی شد.
عسکری از راه اندازی موزه حشره شناسی در این موسسه تحقیقاتی خبر داد و خاطرنشان کرد: این موزه همانند یک کتابخانه تاریخ طبیعی کشور است و ارزش مطالعات میدانی برای محققان دارد. این موزه دارای 4 میلیون و 200 هزار نمونه حشره، بیش از 200 هزار نمونه گیاهی و 200 گونه قارچ زنده است.
رئیس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور به بیان همکاری این موسسه با محققان حوزه گیاهپزشکی پرداخت و افزود: به منظور توسعه علوم مرتبط با رشته گیاهپزشکی این موسسه آماده ارائه خدمات به محققان کشور است. محققان می توانند با ارائه معرفی نامه از خدمات کلکسیونها و موزه حشرات بهره مند شوند.
نظر شما